De plictiseala....

Fotografia mea
Nu exista prezent. Este doar o secunda de cuvant ce face legatura intre trecutul din care ar trebui sa invatam si viitorul in care ar trebui sa demonstram maturitate, inteligenta, bun simt, etc. Pana apuci sa rostesti cuvantul prezent, el este deja trecut. Deci am decis sa ma concentrez asupra lui ieri si sa invat din el ce sa nu fac maine. Cu drag si cu amintiri frumoase dar si cu dezamagiri multe, intorc spatele (si in viata si in poza de pe blog) acestui trecut si il las sa ramana (cu toti si cu toate) acolo unde merita sa fie.

joi, 18 iunie 2009

Specia Wife-ul Conjugal si subspeciile sale (the series) :)

Bine (ca) ne-am regasit!

Voi cei care ma cunoasteti sau incepeti sa ma cunoasteti stiti deja despre mine ca ma fascineaza, printre altele, oamenii din jur. Cunoscuti sau necunoscuti, prieteni sau persoane care imi sunt indiferente, oameni dragi sau oameni pe care nu doresc sa ii mai vad vreodata… la toti ma uit (cand am ocazia) si ma minunez de chestii bune pe care ei le au… dar mai ales de celalalt tip de “calitati”.

De aceea am decis sa impartasesc si cu voi cateva descoperiri pe care le fac in ultima perioada la acesti oameni din jur. Si pentru ca sunt femeie, ma uit desigur analitic intai la femeile din jurul meu.

Uitandu-ma eu la femei care fac parte din cupluri cu sau fara probleme, sau cu probleme dar nestiind ca le eu, eu am descoperit apropo de viata de cuplu (cu sau fara verigheta) specia pe care o numesc Wife Conjugal. Wife-ul Conjugal are la radul ei, ca specie, cateva subspecii, printre care analizam azi Wife-ul Conjugal Specialist In Comunicarea In Cuplu.

Sa incepem sa detaliem.

Eream io ashea… intr-o zi, mai exact ieri, intr-o benzinarie. Vroiam sa ma alimentez cu niste biscuiti jaffa si niste bomboane de ciocolata cu rom, cand intra in aceeasi incinta un cuplu. Un cuplu normal. Nimic extravagant, meltenistic sau manelistic la cei doi componenti.

Dupa ce au platit benzina (i-am vazut stand la coada), Wife-ul Conjugal se gandeste brusc: Iubi, hai sa luam ceva dulce…niste cioco, niste biscuiti, ca daca vin baietii si fetele diseara sa avem ceva…acolo.

El: Bine, hai…

Intre timp ei ii suna telefonul: Iubi, e Denisa, stii ca s-a despartit de cretinul ala… hai ca ii raspund scurt…cumpara tu ceva!

Si incepe conversatia. Eu in continuare nu gaseam bomboanele cu rom, insa o sa vedeti ca pana la urma nu imi pare rau ca nu le-am gasit din prima.

Deci. Ea, Wife-ul Conjugal, la telefon cu Denisa-care-il-parasise-pe-cretin:

“Ce faci pasaaaa… cum esti? …. Aha… Pai de ce a mai venit la tine? Aaaa… da, corect, ii trebuiau acum rachetele de tenis… Mhm… assaaaa…. Hm. Ei, na… serios fata?... Bai nene…. Voi nu cumva v-ati despartit ca nu stiti sa comunicati? Ca el nu asculta ce zici tu si tu nu stii ce vrea el… E clasica chestia asta!”

Moment in care mie imi creste brusc stima fata de acest exemplar de Wife Conjugal care stie ca in cuplu comunicarea e esentiala. Si ma uit complice sa o vad mai bine. Nice! Zic. Bravo ei.

Intre timp, El termina de cules de prin rafturi ciocolatile si biscuitii… si termina si ea de vorbit.

EA: (usor iritata alintata si rasfatata peste limita maxima admisa de mine) Aaaaiii maaaah iubi, de ce ai luat astea?

EL: Pai nu ai zis sa iau cioco si biscuiti?

EA: Daaaaa, dar nu astiaaaa…

EL: Pai nu ai spus de care exact vrei.. ai zis “niste cioco si niste biscuiti”…De unde sa stiu eu ce e in capul tau daca nu spui exact?

EA: Pai tu nu stii ce cumpar eu de obicei? Pune-i pe astia la loc si lasa ca iau eu altii… ca tot eu tre sa le fac pe toate!!! ( si pleaca pufnind sa penduleze printre rafturi).

Eu, de dupa raftul cu bomboanele cu rom (pe care le gasisem intre timp), ma uit la ea sa vad unde era sfatul legat de comunicarea in cuplu pe care tocmai il daduse prietenei ei. Caci ea cu al ei domn tocmai … facuse ceva pe el sfat propriu, ca sa zic asa. Si ma uit apoi la el, sa vad reactia la cele spuse de ea. Calm, apatic, netulburat decat de portofelul care statea stramb in buzunarul de la spate… Probabil i se intampla des din astea si s-a obisnuit.

Acesta este Wife-ul Conjugal Specialist In Comunicarea In Cuplu. Eu zic ca noi , fetelor, avem de invatat de aici. Mai ales ce sa NU facem. Si pentru ca intram in zona lui “ce sa NU facem”, o sa mai dezbatem niste subspecii: Wife-ul Conjugal Care Nu Ii Suporta Pe Prietenii Lui, Wife-ul Conjugal Care Se Intelege Prea Bine Cu Prietenii Lui, Wife-ul Conjugal Nesigur Pe Relatie Si Care Nici El (Wife-ul) Nu Stie Asta, Wife-ul Dublu Conjugal (ea are o relatie… dar nu doar una) …

Ordinea dezbaterii va fi aleatorie. :)