De plictiseala....

Fotografia mea
Nu exista prezent. Este doar o secunda de cuvant ce face legatura intre trecutul din care ar trebui sa invatam si viitorul in care ar trebui sa demonstram maturitate, inteligenta, bun simt, etc. Pana apuci sa rostesti cuvantul prezent, el este deja trecut. Deci am decis sa ma concentrez asupra lui ieri si sa invat din el ce sa nu fac maine. Cu drag si cu amintiri frumoase dar si cu dezamagiri multe, intorc spatele (si in viata si in poza de pe blog) acestui trecut si il las sa ramana (cu toti si cu toate) acolo unde merita sa fie.

marți, 28 iulie 2009

Caut inelul Arabelei sau inginerii biologice


Nu, nu am uitat ca am blog. Am uitat doar ca e criza si ca nu ar trebui sa am asa de multa treaba. Stiti ca eu ma intrebam unde e criza aia ca vad ca unele companii inca mai recruteaza prin agentie si mai fac si traininguri...

Bun. Insa nu ca sa ma vait ca sunt ocupata scriu acest post, ci ca sa impartasesc cu voi uimirile mele din fiecare zi. Sau ma rog, nu chiar de fiecare zi.... ci cat de des pot si eu sa mai postez cate o idee pe aici :)

As vrea ca ocazional sa fiu o amarata de molecula cu posibilitatea de a ma teleporta dintr-un organism intr-altul. Am depasit faza de a vrea sa fiu o musca si a vedea ce se intampla la suprafata. Acum (de mult timp, de fapt) vreau sa stiu ce e in interior!

In ultima perioada am descoperit vreo .... doi, daca nu chiar trei clienti, prin capetele carora mi-ar placea sa ma plimb asa... din cand in cand. Intodeauna m-a preocupat modul in care gandesc ceilalti, mai ales de cand am constatat ca logica difera de la un individ la altul.

M-ar interesa de exemplu sa stiu de ce oamenii una spun si alta fac. De ce sustin unele chestii cu o vehementa iesita din comun, pentru ca peste cateva luni sa faca exact acel lucru pe care il urau sau dispretuiau sincer pana atunci.

M-ar mai interesa sa stiu de ce spun unii oameni ca fac lucruri, cand de fapt ei nu fac nimic din ceea ce spun ca fac. Sa fie chestie de imagine? Sa se "vanda" mai bine? Cine are de castigat din asta? Nici macar ei insisi daca ar gandi pe termen lung... pentru ca atunci cand pacalesti pe cineva, il pacalesti pentru moment, pana isi da seama cum esti de fapt. Si atunci acela iti da un avant in partea posterioara si iar o iei de la capat, cu altii de data asta... pe care pentru moment ii fraieresti si pe ei... si tot asa. Mie una mi se pare obositor acest proces. Plus ca la un moment dat ajungi sa ai posteriorul albastru-vinetiu de la atatea avanturi primite.

Si nu, nu sunt la fel situatiile. Una este sa zici ca faci una si sa faci exact opusul, si alta este sa zici ca faci ceva si de fapt sa nu faci... nimic!

In general sunt pasionata de contradictii, marturisesc. Doar pentru a le intelege insa si a vedea ce anume ii motiveaza pe oameni sa se contrazica singuri. Adica una este imaginea pe care o promovam despre noi, si alta spun faptele noastre (sau lipsa lor).


Offff.... daca as avea eu inelul Arabelei acuma!!!
Deci, daca stie cineva pe cineva care a inventat intre timp procedura si procesul de minimizare a unui organism vertebrat viu pana la dimensiuni microscopice, sa imi spuna si mie... Iar in schimb eu am sa va spun dupa aceea de ce sunt oamenii atat de tampiti. :)