De plictiseala....

Fotografia mea
Nu exista prezent. Este doar o secunda de cuvant ce face legatura intre trecutul din care ar trebui sa invatam si viitorul in care ar trebui sa demonstram maturitate, inteligenta, bun simt, etc. Pana apuci sa rostesti cuvantul prezent, el este deja trecut. Deci am decis sa ma concentrez asupra lui ieri si sa invat din el ce sa nu fac maine. Cu drag si cu amintiri frumoase dar si cu dezamagiri multe, intorc spatele (si in viata si in poza de pe blog) acestui trecut si il las sa ramana (cu toti si cu toate) acolo unde merita sa fie.

joi, 2 aprilie 2009

IN-CRE-DI-BIL

Postam eu acum cateva zile (vezi mai jos pe blog "Lala e nostalgica") niste lucruri / chestii / amintiri despre Vama Veche. Loc cu libertate deplina, fiecare cum si-o construieste, cu tot felul de amintiri si sentimente care mai de care mai speciale.
Si aflu acum juma de ora de la un prieten urmatoarea stire (nici nu stiu exact de cand e stirea asta) care m-a enervat cumplit: in Vama se vor construi - ca tot vorbeam de a construi - ALEI PIETONALE si PISTA DE BICICLETE.

Luati de priviti si va minunati:
http://www.antena3.ro/stiri/romania/vama-veche-asfaltata-rockerii-vor-fi-nevoiti-sa-si-instaleze-corturile-pe-trotuare_62737.html

Da, sunt si poze....adica ce plaja, ce nisip, ce spirit vamaiot de stat cu zilele in cort sa te trezeasca soarele dimineata (apropo, ce amitire frumoasa am cu un astfel de rasarit...)

Se duce DREACULUI tot, stimati concetatateni sezonieri de Vama...

De ce? Ca s-a gandit primaru' din Limanu (care evident nu are prea multa treaba si atunci isi cauta si el de lucru) sa obtina niste fonduri si sa "dezvolte" zone. Ferm convins fiind el ca se vor bucura turistii.

"Io" una - care aproape am locuit in Vama vara trecuta, fiind acolo fix in fiecare weekend pana in septembrie - considerandu-ma turista, zic: NU ma bucur.
Cred ca doua locuri mai sunt pe malul romanesc al acestei mari care inca mai aveau ceva spirit liber: Vama si inca unul, pe care zau ca nu il numesc, ca la fel s-a intamplat si cu Vama: cum i-a facut cineva publicitate, cum s-a dus pe apa Sambetei tot ...

Caci iata, acum in vama avem:
- hoteluri de nu stiu cate stele cu jacuzzi si piscina;
- sezlonguri la tarife de mamaia (scris special cu m mic ca sa imi arat stima fata de aceasta statiune);
- terase unde canta (RAR, slava domnului!!!!!) manele.

Siiiii sa nu uitam ca o sa avem in curand:
- alei pietonale (ma sidereaza numai pronuntia acestei sintagme cand e vorba de Vama Veche)
- PISTA de BICICLETE (asta e absolut incre-fucking-dibil).

De pe pis-ta de bi-ci-cle-te si de pe a-le-i-le pie-to-na-le (va rog sa acordati acestor cuvinte importanta cuvenita) vom privi apusul si respectiv si rasaritul. Ca de pe plaja nu se va mai putea...caci nu va mai fi plaja.

Propun sa facem o lista cu ce anume LIPSESTE din Vama Veche si sa o trimitem domnului primar din Limanu ca sa se ocupe. Sa mai obtina niste fonduri, sa mai faca o investitie doua ca SIIIIGUR se vor bucura turistii!!! Ca doar noi turistii pentru asta traim si pentru asta venim in Vama!!!

Astept idei. Declar deschisa sesiunea de sugestii pentru dom' primar!!!

Semnat: Lala, de pe inaltele culmi ale indignarii.

4 comentarii:

  1. Propun sa se faca si un balci http://www.youtube.com/watch?v=Ab49kYfDQX4

    RăspundețiȘtergere
  2. mi-e asa de scarba cand aud asta ca imi vine sa arunc o bomba acolo!
    Stiu Vama Veche de 20 ani, cand ma duceam acolo nu era nimic. Era un nisip plin de pietre, o apa adanca daca faceai 2 pasi, valuri imense. Era pe plaja doar o singura rulota care vindea biscuiti , cafea la ibric si bere. Nici tigari nu avea prea multe, era vestitul Assos, Carpati , Snagov si BT. Rar cand mai aducea un HB sau DS.
    Pe plaja nu erau decat 20-30 corturi la distante mari intre ele iar seara ...se facea foc si se gasea cine sa cante la chitara.... Asa arata Vama Veche.... unde singura cacastoare din zona (scuzati limbajul) era lanul de porumb... iar dusul era marea! Nu va mai fi niciodata la fel din pacate!
    Anul trecut nu am vazut nici macar o DACIE... plin de maimutoi handicapati si de drogati! "Eu vin ba in Vama de 6 ani!" "Moama frate, esti tare manca-ti-as"...cam asa se dovedeste smecheria acolo.. asta daca nu te intepi pe plaja din gresala in vreo seringa.....
    HAI SA NE TREZIM!!! VAMA NU MAI E CEA FOST! Iar daca vom continua sa mergem acolo... nu rezolvam nimic. Trebuie sa gasim un alt loc... probabil undeva in Delta, unde baiatu' lu' tata sa-si nenoroceasca X5-ul daca ajunge...

    RăspundețiȘtergere
  3. eeeee....ce spui tu acolo se cheama "old school" ;)
    putini dintre noi au mai prins asta, iar eu marturisesc ca nu din copilarie mi se trage afectiunea pentru vama...
    da, se pierde si asta din pacate... desi eu una ...n-as prea vrea sa ma trezesc :)
    e si asta o schimbare in care nu vreau sa imi gasesc starea de confort, ce vrei? ;)
    daaar....o sa ma indrept catre "celalalt loc" care acum e pustiu si nu are decat un chiosc (si am zis ca nu ii spun numele ca sa nu se intample cum s-a intamplat cu vama) :)

    RăspundețiȘtergere
  4. cristian....despre care balci vorbim? ca toata tara asta e un balci.
    sa mai fie inca unul??? :D

    RăspundețiȘtergere