De plictiseala....

Fotografia mea
Nu exista prezent. Este doar o secunda de cuvant ce face legatura intre trecutul din care ar trebui sa invatam si viitorul in care ar trebui sa demonstram maturitate, inteligenta, bun simt, etc. Pana apuci sa rostesti cuvantul prezent, el este deja trecut. Deci am decis sa ma concentrez asupra lui ieri si sa invat din el ce sa nu fac maine. Cu drag si cu amintiri frumoase dar si cu dezamagiri multe, intorc spatele (si in viata si in poza de pe blog) acestui trecut si il las sa ramana (cu toti si cu toate) acolo unde merita sa fie.

joi, 26 martie 2009

Accept provocarea :)

Primesc acum cateva minute pe mess un link catre un concurs cu premiu: invitatie la o piesa de teatru pe care ma chinui de multa vreme sa merg sa o vad, dar lumea asta corporatista in care ma invart (din propria alegere, sa fim bine intelesi :) ) nu ma lasa tot timpul sa imi iau niste timp pentru mine.

Intrebarea din concurs iti cere sa definesti conceptul de "iubire libera". Acuma.... pot sa trisez si sa dau un raspuns pe care stiu ca stie acel cineva ca il stiu... dar nu am sa o fac. :)
Ce inseamna iubire libera? Ce inseamna sa iubesti liber? Esti intr-adevar liber cand iubesti? Deci, sa aberam elaborat pe tema data :D

Iti alegi un partener la un moment dat si vrei sa construiesti cu el lucruri. Si nu vorbesc acum de saiba aia de pe deget, care face mai mult rau uneori. Iti da prea multa siguranta pe tine si pe cel de langa tine si atunci nu mai faci nici un efort (nu stiu daca efort e cuvantul) sa il faci fericit pe celalalt (some of us know :D). Si ca sa poti sa construiesti lucruri cu acel om (de la timp petrecut impreuna la mediul in care petrecem timp impreuna si la planurile si dorintele fiecaruia) trebuie sa iti asumi faptul ca se vor impune niste schimbari. Inclusiv faptul ca tu, iubinu-l liber si lasandu-i tot spatiul de care are nevoie sa faca ce vrea, vrei la un moment dat sa fii cu el intr-o seara si el nu poate. Nu e si asta o ingradire, intr-un fel?

Sau poate a iubi nu inseamna neaparat a construi? Ca mai e si vorba aia: Dumnezeu rade cand noi ne facem planuri. (Si stiu eu sigur ca la unele planuri ale mele a ras in hohote! :) )
De ce sa faci planuri sa construiesti si sa nu lasi lucrurile sa mearga asa cum pot si in directia pe care o vor ele?
Asta nu cred. Pentru simplul motiv ca asta ar insemna ca noi ca indivizi sa nu mai evoluam. Nu poti lasa lucrurile sa decida pentru tine, cel putin nu intotdeauna. Plus ca simpla decizie de a fi cu cineva (care mie mi se pare ca trebuie sa vina din iubire, nu din plictiseala sau teama de a fi singur sau... "e cea mai buna optiune pentru moment"), aceasta simpla decizie este un act de vointa care, apropo, are mare legatura cu libertatea.

Cred in iubirea adevarata... cred ca a iubi poate insemna, la un moment dat, sa ii dai voie celui pe care il iubesti sa faca ceea ce isi doreste, chiar daca asta inseamna ca tu sa pleci... cred in iubirea care cere sacrificii si care doare si te face sa plangi uneori pentru ca ai senzatia ca nu esti iubit... cred ca daca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu sa o faca, asta nu inseamna ca nu te iubeste.....cred in compromisul pe care trebuie sa il faci pentru a-l ajuta pe cel de langa tine sa invete sa faca si el compromisuri la un moment dat... si mai cred in ceva: cred in rabdarea care trebuie sa vina cu iubirea (asta am invatat recent chiar, din pacate pentru mine un pic prea tarziu) ... Nu poti iubi fara rabdare. Rabdare cu cel de langa tine si rabdarea lui fata de tine. Din pacate venim in fiecare iubire noua cu niste bagaje din spate, pe care nu le lasam intotdeauna la usa din prima. Si uneori nici din a doua sau a treia... Ca nu stim cum sa facem asta.
Si aici din pacate nu stim sa avem rabdare....

Eu cred deci in acea iubire pentru care trebuie sa muncesti in fiecare zi... sa faci cate un lucru mic, sa spui cate ceva frumos, sa apreciezi ce ai langa tine si sa fii constient ca la un moment dat acel ceva de langa tine va pleca daca tu nu faci toate acele lucruri.

Si pentru ca ALEG prin liberul meu arbitru sa fac aceste lucruri, aceste compromisuri, aceste ingradiri... asta este pentru mine iubirea libera. :)

7 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. "Te iubesc, pentru ca ma iubesc pe mine in prezenta ta!"... nu mai stiu cine a zis-o, dar mi-a ramas intiparita adanc. Ne dorim atata sa iubim, incat uitam sa-l respectam pe celalalt. Ne dorim sa-l schimbam. De ce? Cand v-om avea puterea sa-l iubim asa cum e, atunci vom fi liberi! Si vom iubi liber!
    O zi plina de zambete!

    PS: In dragoste nu e nevoie de compromisuri, cand vin din suflet...isi pierd aceasta calitate!

    RăspundețiȘtergere
  3. Visatorii si romanticii, idealistii si cei cu lentile roz, consumatorii de vata de zahar pana la adanci batranetzuri, inghititorii de vise si naluci, vor avea intotdeauna sansa sa se izbeasca cu capul de toti peretii. Sper din toata inima sa nu fie si cazul tau...

    RăspundețiȘtergere
  4. criticule, stii tu care esti acela :)... de sirop m-am lasat de mult. e drept ca stilul meu de a scrie subiecte de genul asta e mai moale, mai zaharos, insa daca lasi stilul si iei ideea, s-ar putea sa imi dai dreptate. ca de aia rezista atata vreme unele casnicii, pentru ca oamenii aleg sa faca compromisuri si le fac liber, de drag, pentru ca VOR.
    am raspuns la ingrijorarea ta? :)

    RăspundețiȘtergere
  5. boss...si mie imi spune ceva citatul ala. si ai dreptate, e frumos si ramane intiparit daca are vreun impact asupra celui ce il aude. dar nu toata lumea il vede asa, din pacate. ne concentram prea mult la a-l schimba pe cel de langa noi ca sa ni se "potriveasca", si de aici se rupe tot ce poate fi frumos...

    RăspundețiȘtergere
  6. Perfect de acord, suntem prea ocupati sa il schimbam pe cel de langa noi si uitam ce este mai important...
    Pana la urma ce-i al nostru e pus deoparte ;D

    RăspundețiȘtergere
  7. interesanta asta cu ce e al nostru e pus deoparte, Iuly... insa si acolo trebuie "muncit" un pic, si atunci trebuie facute compromisuri, si acea relatie trebuie "cultivata" si ajutata sa creasca....deoarece nimic nu dureaza daca nu faci ceva ca sa dureze. :)

    RăspundețiȘtergere